Sutra počinje festival Kikinda short

Na Festivalu, čiji je slogan ove godine "Peta strana sveta", svoje kratke priče čitaće 24 pisca iz 17 zemalja

29. jun 2010

Peti Međunarodni festival kratke priče „Kikinda short“ biće otvoren sutra u Kikindi, a nakon dvodnevnog gostovanja u tom gradu, učesnici manifestacije nastupiće i u Beogradu.
Na Festivalu, čiji je slogan ove godine „Peta strana sveta“, svoje kratke priče čitaće 24 pisca iz 17 zemalja, rekao je danas na konferenciji za novinare u Beogradu direktor Festivala Srđan Papić.
Prvi deo festivalskog programa biće održan 30. juna i 1. jula u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u Kikindi, dok će beogradski program biti održan 2. i 3. jula u bašti Studentskog kulturnog centra.
Beogradska čitanja biće održana u vreme kada su zakazani i polufinalni mečevi Svetskog prvenstva u fudbalu, zbog čega su se organizatori potrudili da obezbede televizijski prenos utakmica.
Publika će moći da gleda fudbal zajedno s piscima, a oni kojima to nije interesantno moći će da se druže s autorima koje takođe ne zanima sport, rekao je Srđan Papić.
Čitanja su zakazana za 22.30, a u pauzama između čitanja nastupaće bendovi „The Fuckables“ i „The Kurija Band“.
Među gostima festivala biće kanadski autor Krejg Tejlor, koji piše za londonski Indipendent i Njujork tajms, kao i slovački pisac Gustav Murin, čija su dela prevedena na 36 jezika.
Zemlja-specijalni gost festivala ove godine je Holandija, a nju predstavljaju Martje Vortel, Seneke van Hasel i Ton Rozeman.
Najavljeno je i učešće autora iz Nemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Danske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Španije, Velike Britanije i Zimbabvea, kao i Srbije.
Pored čitanja priča, planirano je i održavanje okruglog stola pod nazivom „Kako objaviti u inostranstvu?“. Skup će biti održan 3. jula u Gete institutu u Beogradu.
Organizator festivala je Asocijacija „Kikinda short“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga