Sutra počinje Exit

Ovogodišnji, 11. po redu festival Egzit trajaće od 8. do 11. jula.

07. jul 2010

Egzit festival počinje sutra, a na 20 festivalskih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće više od 600 izvođača, među kojima Fejt nou mor (Faith No More), Mika, Kemikal braders (Chemical Brothers) i Plasibo (Placebo).
Na Glavnoj festivalskoj bini (Main Stage) publika će moći da čuje i El si di saundsistem (LCD Soundsystem), Di džej Šedou (DJ Shadow), Misi Eliot (Missy Elliot) i Em si Dajnamajt (MC Dynamite), kao i Pendulum i Rojksop (Royksopp).
Publici će se predstaviti i mnogobrojna imena iz Srbije i iz regiona, a neka od njih su Ringišpil iz Novog Sada, Repetitor iz Beograda, kao i Lolobriđida (Lollobrigida) iz Hrvatske i Elvis Džekson (Jackson) iz Slovenije.
Popularna Fjužn (Fusion) bina ove godine, između ostalih, ugostiće Mike snou (Miike Snow) i Kultur šok (Shock), a pored njih nastupiće i Kanda, Kodža i Nebojša, Generacija bez budućnosti, Kud Idijoti i Ti bi ef (TBF).
Ljubitelje elektronskog zvuka obradovaće program Dens (Dance) arene, koja je jedna od najposećenijih bina festivala. U subotu uveče u Dens areni nastupiće jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice Dejvid Geta (David Guetta).
U Dens areni očekuju se i nastupi Kristal ketl (Christal Catle), Dirti sauta (Dirty South) iz Australije, Džos Vinka (Josh Wink) iz Amerike, kao i mnoga druga poznata imena iz sveta di-džejeva.
Tokom četiri dana Egzita održaće se i Tuborg Muzička konferencija, na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja o elektronskoj muzici.
Na Egzitu će se i ove godine predstaviti 50 udruženja građana iz celog regiona u okviru „Pijace nevladinih organizacija“, a tokom festivala na bini „Agora“ održavaće se tribine i debate.
U okviru turističkog projekta „Dan više“ Egzit tim organizovao je i niz manifestacija pod nazivom Get eksajtid (Get Exited), u okviru kojeg će na različitim mestima u Novom Sadu biti organizovan besplatan program.
Program Get eksajtid će se odvijati na nekoliko bina na kojima će nastupiti brojni domaći i strani bendovi i di-džejevi, a trajaće od 6. do 12. jula. Prateći programi festivala održavaće se i na popularnom novosadskom kupalištu „Štrand“.
Posetioci festivala i ove godine moći će smeštaj da potraže u Egzitovom kampu – Egzit vilidž (Village-selo), koji je smešten na lokaciji bivše kasarne „Janko Čmelik“ na Petrovaradinu i otvoren je od 5. do 14. jula.
I u kampu će biti organizovani koncerti i žurke, kao i radionice i edukacije iz različitih društvenih oblasti. Tokom Egzita Erste banka će postaviti i privremene bankomate u kampu, zatim na ulazu u Tvrđavu i unutar Tvrđave, na samom fetivalu. Biće postavljene i
privremene menjačnice.
Na festivalu će i ove godine za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Egzit valuta – „token“, a na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće 47 šaltera za prodaju tokena.
Posetioci Egzit festivala koji su kupili jednodnevnu ulaznicu moći će da koriste besplatan prevoz iz Beograda pri dolasku i odlasku sa festivala. Besplatan prevoz počeće u četvrtak 8. jula i odvijaće se svakodnevno do 12. jula.
Zainteresovani za besplatan prevoz mogu da rezervišu mesto putem sajta Exitmusic.tv u odeljku „Tuborg autobusi“.
Ovogodišnji, 11. po redu festival Egzit trajaće od 8. do 11. jula.
(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga