Zbog nevremena otkazan protest inicijative Podrži RTV

I dalje nema odgovora na zahteve inicijative Podrži RTV

27. juna 2016

Protest „Podrži RTV“ organizuje koji je bio zakazan za večeras u 19 časova ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, otkazan je zbog nevremena u Novom Sadu.

To je trebalo da bude četvrti po redu protest inicijative “Podrži RTV”, koja je podsetila da mesec dana od prvog okupljanja i dalje nema odgovora na zahteve novinara, a da je u međuvremenu počelo i skidanje emisija sa programa Radio-televizije Vojvodine, pod izgovorom da kreće letnja šema.

Novinari su podsetili da više od mesec dana nisu dobili obrazloženje za smene urednika i voditelja koje su se dogodile preko noći, a Upravni odbor i novo v.d. rukovodstvo i dalje ignorišu zahteve koje su im upućeni. Osim toga, dodaje se, novo uredništvo nastavlja s uvredama na račun novinarki i novinara koji su profesionalno radili svoj posao, a s druge strane, novom uređivačkom politikom narušava ugled javnog serisa i teško stečeno poverenje građana.

“Podrži RTV”, između ostalog, zahteva neopozive ostavke svih članova Upravnog odbora i poništavanje svih odluka koje su doneli, izbor novih članova Regulatornog tela za elektronske medije, kako bi ono moglo legitimno i transparentno da odlučuje o izboru novih članova UO, transparentan izbor novog rukovodstva Radio-televizije Vojvodine, javna izvinjenja od aktuelnog rukovodstva za klevete upućene zaposlenima, koji su optuženi da su izveštavali jednostrano i da su im prilozi bili “poručivani”.

“Pozivamo sve građane i građanke koji žele da stanu u odbranu programa javnog servisa Vojvodine koji je vlasništvo svih nas”, poručili su novinari RTV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga