Danas imenovanje novog Programskog odbora RTV-a

Razlog za razrešenje dosadašnjeg sastava Programskog odbora je istek trogodišnjeg mandata

03. okt 2012

Pokrajinska skupština danas bi trebalo da se izjasni o imenovanju novog Programskog odbora Radio televizije Vojvodine. Nove kandidature je prihvatio skupštinski Odbor za informisanje, nakon što je usvojio predlog o razrešenju dosadašnjeg sastava.

Predsednik Odbora za informisanje Dušan Jakovljev rekao je da je razlog za razrešenje dosadašnjeg sastava Programskog odbora RTV-a istek trogodišnjeg mandata. Među njima je i poslanik Živorad Smiljanić.

Jakovljev je naveo da Skupština Vojvodine imenuje 19 članova Programskog odbora RTV-a – 12 po odluci Saveta Republičke radiodifuzne agencije i sedam iz redova pokrajinskih poslanika.

Savet RRA izabrao je 12 kandidata: novinarku Dijanu Subotički, menadžerku Dunju Petković, realizatora Dragoljuba Savanovića, inženjerku Kristinu Sapožničenko, novinara-penzionera Pavla Milivojeva, novinara Dragana Batinića, magistarku menadžmenta Mirjanu Maksimović, diplomiranog inženjera Duška Medića, dipl. defektologa-logopeda Marinu Koprivicu, pravnika Nenada Draškovića, novinarku Nadu Kalkan i magistarku umetnosti-slikarku Gordanu Novkov.

Predsednik Odbora za informisanje napomenuo je da je Nacionalni savet Mađara uputio primedbu jer RRA nije objavila javni poziv u medijima na jezicima manjina, ali da neće insistirati na njegovom ponavljanju.

Kandidature za sedam članova Programskog odbora RTV-a koji se imenuju iz redova Skupštine Vojvodine dostavile su sve poslaničke grupe: DS je predložio Matu Matarića i Strahinju Simovića, SVM – Zoltana Takača, LSV – Roberta Kolara, SNS – Milana Vlaisavljevića, SPS – Pavla Budakova, SRS – Marijanu Četojević.

(Dnevnik)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga