Šutanovac traži ostavku Aleksandra Vulina

"Urušio je ugled i kredibilitet ne samo ministra odbrane već i cele Vojske"

14. feb 2018

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac zatražio je danas ostavku ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom hapšenja kapetana Vojske Srbije koji je odbio da potpiše stranački spisak sigurnih glasova Srpske napredne stranke.

„Nikada se u Srbiji nije desilo ovakvo poniženje, nikada se nije desilo da se pokuca na vrata pripadnika Vojske i da se od njega traži da stavi svoj potpis na sramni spisak. Pozivam ministra odbrane, dezertera Vulina, da podnese ostavku sa pozicije u ministarstvu jer je urušio ugled i kredibilitet ne samo ministra odbrane već i cele Vojske“, izjavio je Šutanovac, a prenosi informativan služba stranke.

On je pozvao i načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića da se „ne ponaša kao sluga ministra već da zaštiti pripadnike Vojske i skrene pažnju civilnoj kontroli da ne mogu na taj način da se ponašaju prema pripadnicima Vojske koji su branioci naše otadžbine“.

Omladina DS-a danas je na Kalemegdanu tokom ispaljivanja počasne paljbe uoči obeležavanja Dana državnosti Srbije raširila transparent „Sramota !!! Dezerter hapsi vojnika!“.

Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je uhapšen oficir Vojske Srbije posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali „sigurne glasove“.

Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen.

Iz SNS su međutim saopštili da je oficir vređao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga