Šutanovac: Državni udar i sistematsko urušavanje institucija zbog Malog

"Poslednji trenutak da se zauzda bahata vlast"

13. feb 2017

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Štanovac izjavio je danas, povodom ponašanja vlasti u vezi sa navodim o odgovornosti gradonačelnika Beograda za rušenje u Savamali, da je Srbija svedok državnog udara i sistemskog urušavanja institucija.

Šutanovac je u saopštenju pozvao pravosuđe da pokaže snagu i ispita navode koji su objavljeni o gradonačelniku Beograda, „jednakom brzinom kojom su osudili NIN“.

„Navodi da se gradonačelnik hvalio za rušenje u Savamaloj, da Agencija za borbu protiv korupcije izbegava sastanak na kom bi joj bili predočeni dokazi o prikrivanju imovine, predstavljaju pravi udar na državu od strane aktuelne vlasti“, izjavio je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, ovo je poslednji trenutak da se „zauzda bahata vlast“ i da pravosuđe pokaže snagu i ispita navode koji su objavljeni jednakom brzinom kojom su osudili NIN.

Šutanovac je istakao i da se ne sme da dozvoliti da se ljudi naviknu na svakodnevnu opstrukciju organa i institucija države.

„Zato zahtevamo od tužilaštva da izvede do kraja istražne radnje o prikrivanju imovine gradonačelnika, o sumnjivom postupanju Agencije za borbu protiv korupcije i navodima da su izbegli da rade svoj posao“, naveo je on, prenela je DS.

Šutanovac je napomenuo da se to odnosi i na ostale slučajeve koji su i dalje bez ozbiljnog sistemskog epiloga, poput spornih slika sa Zemunskim klanom aktuelnog ministra Zlatibora Lončara.

On je dodao da DS neće nikada odustati od ideje nezavisnog pravosuđa, vladavine prava i jakih nezavisnih institucija.

„Zato pozivamo državu da odbrani svoje postojanje od interesa vladajuće partije“, naveo je lider DS.

Bivša supruga Siniše Malog, Marija Mali optužila je u intervjuu za Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) gradonačelnika Beograda da je organizovao rušenje u Savamali ali i da je učestvovao u finansijskim malverzacijama.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nije prethodno danas želeo da komentariše te optužbe i najavio da će sutra govoriti o tome.

Na pitanje novinara KRIK, Vučić je rekao da će i na to i na mnoga druga pitanja odgovoriti sutra i da će mnoge iznenaditi njegov odgovor.

„Iznenadiće vas moj odgovor, jer ću imati šta da kažem i o vama. Kao i o njemu“, rekao je Vučić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga