Šumadijska regija-PSG: U toku brutalna centralizacija Srbije

"Od 1. januara imovina ustanova primarne zdravstvene zaštite preći će u vlasništvo države"

28. juna 2019

Opozicioni odbornici Šumadijske regije – Pokreta slobodnih građana u Skupštini Kragujevca ocenili su danas da je na delu „brutalna centralizacija Srbije“ i optužili predsednika države Aleksandra Vučića i vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da „posle centralizacije finansija, prosvete i medija, sada centralizuju i zdravstvo“.

Šef te odborničke grupe Bojan Stojadinović rekao je da će od 1. januara 2020. godine sva imovina ustanova primarne zdravstvene zaštite preći u vlasništvo Srbije.

„To su svi objekti koje su Kragujevčani decenijama gradili od svojih para, kroz samodoprinose u ranijem periodu, ili iz gradskog budžeta poput ambulante broj četiri i zgrade Hitne pomoći“, rekao je Stojadinović na konferenciji za novinare.

Ocenio je da su „očigledne i pripreme za privatizaciju komunalnog sektora i konačno ukidanje lokalne samouprave u Srbiji“.

„Ako se ne stvori politička alternativa desničarskoj vlasti, gradovi će zaista postati puke administrativne tačke bez ikakvih prihoda i razvojnih projekta“, rekao je Stojadinović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga