Sufinansiranje projekata zaštite životne sredine

Fond za zaštitu životne sredine Srbije dodelio je danas 188 miliona dinara za sufinansiranje ovogodišnjih projekata u Vojvodini

27. jun 2011

Fond za zaštitu životne sredine Srbije dodelio je danas 188 miliona dinara za sufinansiranje ovogodišnjih projekata u Vojvodini.
Novac za to potiče od naplate taksi zagađivačima u Vojvodini, a Fond ga je usmerio za projekte 178 nevladinih organizacija i institucija koji će biti sprovedeni ove godine.
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da su nevladine organizacije obučene i spremne da budu partneri s Fondom i da realizuju projekte koji su od velikog značaja za lokalne sredine.
Pajtić je rekao da će projekti biti realizovani u 44 grada i opštine u Vojvodini i najavio da će isti projekat biti podržan i naredne godine.
Direktorka Fonda Željka Jurakić ocenila je da je prošlogodišnja saradnja sa Vladom Vojvodine bila odlična, da je konkurs dobro sproveden i da je namera Fonda da sve naknade od zagađivača iz Vojvodine usmeri na to područje.
Ona je pozvala sve privrednike da se uključe u tzv. zeleni biznis i da ulažu novac u „zelene“ projekte jer mogu računati na finansijsku podršku Fonda.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga