- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Sufinansiranje aktivnosti udruženja poljoprivrednika

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i 77 poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine potpisali su danas ugovore, na osnovu kojih su udruženja dobila podsticajna sredstva iz pokrajinskog budžeta za njihove projekte i aktivnosti u ovoj godini.

Sredstva u visini od oko 14,25 miliona dinara raspodeljena su za sufinansiranje aktivnosti čija delatnost je u vezi sa poljoprivrednom proizvodnjom i razvojem sela, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Kako se objašnjava, osnovni kriterijumi su, između ostalog, bili veličina udruženja i broj članova, dužina postojanja, njihove aktivnosti u prethodnom periodu.

Podrška udruženjima poljoprivrednika, ocenjuje se, značajna je zbog toga što se kroz njihove aktivnosti poljoprivrednici upoznaju i razmenjuju informacije o svim mogućnostima i konkursima od republičkog, preko pokrajinskog do nivoa svojih lokalnih samouprava.

Cilj je da nakon toga ostvare neki svoj interes u proizvodnji, kako bi postali konkurentniji, zaključuje se u saopštenju Pokrajinske vlade.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!