Sud naložio privođenje Ilije Devića na dan kada je zakazao konferenciju za štampu

Razrešenje ove afere zahteva i Evropska komisija

05. juna 2019

Viši sud u Beogradu objavio je jutros na svom portalu nalog za privođenje bivšeg većinskog vlasnika ATP Vojvodine Ilije Devića jer se nije pojavio na ročištu koje je trebalo da bude održano krajem prošle nedelje.

Kako je jutros naveo dnevni list „Danas“, Dević se na ročištu nije pojavio zbog bolesti.

Ćerka Ilije Devića Anđelka Dević, koja je i u menadžementu ATP Vojvodine, rekla je za Betu da se Dević nije pojavio na tom ročištu jer je bolestan i da za to ima nalaz lekara.

Nalog za hapšenje Devića sud je objavio na dan kada je Dević zakazao konferenciju za novinare, na temu političkih pritisaka na pravosuđe zbog kojih se ne rešava slučaj tog preduzeća.

Konferencija za novinare zakazana je za danas u 11 sati u Medija centru u Beogradu.

Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP „Vojvodina“ nalazi se u monitoringu Evropske unije, jer je jedini sa spiska od 24 sporne privatizacije u Srbiji gde je oštećen investitor, a ne država.

ATP „Vojvodinu“ je Dević kupio na aukciji Agencije za privatizaciju 2004. godine, ispunio je investicioni plan, proširio delatnost, uveo nove linije i zaposlio nove radnike. Zaključio je ugovor sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković o izgradnji nove Međumesne autobuske stanice što je učinjeno, ali, iako je taj objekat završen, Grad nikada nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju.

Ranije je podneo i krivičnu prijavu protiv Maje Gojković, kao i protiv tadašnjeg direktora Zavoda za izgradnju grada, a sada predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, a šteta od 400 miliona dinara koju su tako napravili, dokazana je pravosnažnom izvršnom sudskom presudom.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 20. januara 2015. godine odbacilo tu krivičnu prijavu.

Razrešenje ove afere zahteva i Evropska komisija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga