Šućurović: Skandalozna odluka, svi članovi izborne komisije iz SNS

Očigledna namera da izbori ne budu transparentni i da se omoguće nesmetane mahinacije tokom i nakon izbornih radnji

27. jan 2017

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) Novi Bečej Saša Šućurović najoštrije je osudio odluku predsednika Skupštine opštine Novi Bečej Mirjana Jakšića da svih sedam članova Komisije za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesne zajednice Bočar bude iz Srpske napredne stranke (SNS), nazvavši je skandaloznom.

„Izbore za članove Saveta Mesne zajednice Bočar, koji će se održati 19.februara, Jakšić je raspisao 19. januara i pri tome u izjavi za medije naglasio da u njima učestvuju grupe građana i pojedinci, a ne stranke. To ga međutim nije sprečilo da imenuje ovakav sastav Komisije“, istakao je Šućurović u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je u pitanju očigledna namera da izbori ne budu transparentni i da se omoguće nesmetane mahinacije tokom i nakon izbornih radnji.

„Izgovor Mirjana Jakšića da su ovo nestranački izbori i da samim tim nije važno ko je iz koje stranke je neprihvatljiv, jer je uveliko prisutno učešće stranaka na izborima za članove Saveta mesnih zajednica, a ovakav potez za svaku osudu.Transparetnost i izbori u skladu sa demokratskim principima na ovaj način nisu omogućeni“, ukazao je Šućurović.

Opštinski odbor LSV uputio je i javni poziv predsedniku Skupštine opštine Novi Bečej da promeni sastav komisije i formira je od nestranačkih ličnosti, ili uključi ravnopravno pripadnike drugih političkih partija, upozorivši da bi svako drugo rešenje bacilo senku neregularnosti na izbore koji još nisu ni počeli i dovelo u pitanje regularnost i predstojećih izbora.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga