Šućurović: Menjačnica angažovana za pravljenje vatrometa

Optužio je opštinske vlasti i da su zaustavili projekte prethodne vlasti koji su od velike koristi za građane

25. avg 2016

Opštinski odbor opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Bečeju optužila je juče lokalnu vlast predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS) da je za pirotehniku na tradicionalnoj manifestaciji “Velikogospojinski dani” angažovala “stranačku firmu” koja nema licencu, čime se dovodi u opasnost bezbednost posetilaca.

“Bezbednost o kojoj se izuzetno vodilo računa tokom prethodih godina dovodi se u pitanje, jer je umesto renomiranih kuća sa licencom za vatromet na Gospojini odabrana stranačka firma SNS bez licence, koja je registrovana kao menjačnica i komision koja se bavi i pirotehnikom”, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao Saša Šućurović, bivši predsednik opštine Novi Bečej.

On je optužio opštinske vlasti i da su zaustavili projekte prethodne vlasti koji su od velike koristi za građane, poput projekata „Kuglana“, „Kružni tok“ i „Biciklistička staza“, iako ih je na osnovu prihoda u budžetu i sa drugih nivoa vlasti moguće realizovati.

Dodao je da je lokalna vlast odbila da prihvati ponuđeni novac republike i pokrajine za realizaciju ovih projekata.

Šućurović je naveo da je rasprava na sednici Skupštine opštine u utorak dokazala da su neistinite optužbe na njegov račun da je ostavio dugove u budžetu, pošto je pomoćnica načelnika za finansije Zora Stanisavljev kazala da opština nema kredita i da se u šestomesečnom izveštaju vidi budžetski suficit.

Podsetio je da su na sednici Skupštine opštine iznete i argumentovane tvrdnje da je aktuelna opštinska vlast za analizu poslovanja Javnog preduzeća Komunalac, povodom mogućnosti da se proda njena gasna mreža, angažovala revizorsku kuću Finodit, koja je dovođena u vezu sa kriminalnim radnjama, a o čemu je na sednici govorio Ivica Milankov, šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke.

Šućurović je optužio opštinske vlasti i da su “izmislili” radno mesto pomoćnika predsednika Skupštine opštine, kako bi “namirili koalicione apetite”, iako ni za radno mesto zamenika predsednika Skupštine opštine nema dovoljno posla.

On je upitao i gde su nestali 30.000 evra sa računa preduzeća Vojvodina SPA, kao i automobil, koji su morali da pripadnu opštini prilikom preuzimanja, a sad ih “odjednom nema”.

Šućurović je optužio lokalne vlasti i da odugovlače sa otvaranjem pogona fabrike Adanko iz Ade u Mesnoj zajednici Bočar u Novom Bečeju, iako bi u tom pogonu bilo zaposleno 50 radnika.

Upitao je i zbog čega opštinske vlasti nisu još uvek odgovorile na pitanje zašto sa uzurpiranog drzavnog zemljišta nisu skinuti usevi sa svih površina koje su navedene u izveštaju komisije, gde je lagerovan prinos i na koji način će se ubrati prihod od njega, kao i za šta će biti upotrebljen.

SNS odbacio optužbe LSV u Novom Bečeju

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Bečeju odbacio je večeras optužbe predsednika opštinskog odbora opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i bivšeg predsednika opštine Saše Šućurovića i optužio ga da je u vreme svog mandata prebacivao budžetska sredstva sopstvenom, nelegalno izgrađenom, ugostiteljskom objektu.

“Postavlja se, takođe, pitanje Šućuroviću, kako to da sa istim kvalitetom, manifestacija ‘Gospojina’ može da košta duplo manje nego onda kada je on bio predsednik opštine, odnosno zašto ovogodišnja manifestacija košta 20 miliona dinara, dok je prethodna koštala čak 40 miliona dinara”, naveo je SNS u saopštenju za javnost, koje je potpisao predsednik Opštinskog odbora SNS-a Saša Maksimović, koji je i aktuelni predsednik opštine.

Maksimović je optužio Šućurovića i da nikada nije podneo finansijski izveštaj sa manifestacioje “Velikogospojinski dani”.

On je poručio Šućuroviću da sam odgovori na pitanje gde se nalazi 30.000 evra sa računa preduzeća Vojvodina SPA i automobil, jer je bio predsednik opštine Novi Bečej u vreme preuzimanja ovog preduzeća i on je taj koji bi trebalo da ima odgovor na ovo pitanje.

Maksimović je odbacio Šućurovićeve optužbe da opštinske vlasti još uvek nisu odgovorile na pitanja oko skidanja useva sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Novi Bečej i naveo da je opština Novi Bečej po prvi put “smogla hrabrosti’ da se obračuna sa poljoprivrednicima koji su neovlašćeno obradili državno poljoprivredno zemljište, koje nije izdato u zakup, na taj način što je, na osnovu zakona, poskidala useve sa tih površina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga