Šućurović i Vrebalov razmenili teške optužbe

Na vlasti u Novom Bečeju od danas SNS, SVM i tri odbornika iz grupe građana Milivoja Vrebalova

25. maja 2016

Bivši predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović optužio je Srpsku naprednu stranku (SNS) i Demokratsku stranku (DS) da su danas formirali koaliciju u toj opštini, iako su pre izbora razmenjivali teške optužbe o finansijskim malverzacijama.

Šućurović je u saopštenju za javnost naveo da novu koaliciju čini 14 odbornika SNS-a, jedan odbornik Saveza vojvođanskih Mađara i tri od šest odbornika sa liste “Grupa građana Milivoj Miša Vrebalov”, dok su u opoziciji ostali Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), čiji je Šućurović funkcioner, i Srpska radikalna stranka.

Milivoj Vrebalov je novinarima rekao da troje odbornika iz njegove odborničke grupe nisu članovi DS-a pa su samim tim “glasali onako kako su želeli”, dok on i jos dvoje iz te odborničke grupe nisu glasali za novu lokalnu vlast.

“Međutim, postavlja se pitanje kako je moguće da LSV protestuje zbog ovakve koalicije, kada je upravo Šućurović do juče bio u koaliciji sa SNS-om. Pretpostavljam da SNS zbog prethodnih loših iskustava ne želi u koaliciju sa Šućurovićem. Takođe, poznata je i pretvrtljivost gospodina Šućurovića, koji je za vrlo kratko vreme promenio tri stranke: DS, LDP i LSV. Ne bih se čudio da se uskoro probudi u dresu SNS-a, jer je reč o čoveku koji očito nema principe i uverenja, nego sve radi iz ličnog interesa”, poručio je Vrebalov.

SNS je pre izbora optuživao DS i Vrebalova da je zloupotrebio položaj u vezi sa rekonstrukcijom dovrca Hertelend, koji je trebalo da bude namenjen za smeštaj dece sa smetnjama u razvoju, a DS je optuživao SNS da opstruiše završetak rekonstrukcije tog objekta. Milivoj Vrebalov je zbog tog slučaja bio i uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica.

“Bojim se da je ova koalicija napravljena isključivo zarad najužeg privatnog i političkog interesa i da će na ovaj način još jedna afera kojom su oštećeni građani ostati nerazrešena i gurnuta pod tepih“, naveo je Šućurović.

Saša Maksimović iz SNS izabran je danas za predsednika opštine Novi Bečej, za predsednika Skupštine opštine Novi Bečej izabran je dosadašnji predsednik Mirjan Jakšić iz SNS-a, a za njegovog zamenika izabran je Milovan Baštovanov sa liste “Grupe građana Milivoj Vrebalov”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga