Subotica se priključila kampanji protiv rasizma

Evropska nedelja borbe protiv rasizma obeležava se pod sloganom „Ko kaže da ne pristajemo jedni uz druge?“

20. mar 2013

Izložba postera kampanje borbe protiv nacionalizma, rasizma, fašizma i podrške migrantima i izbeglicama biće otvorena sutra u Subotici i trajaće do 15. aprila, najavljeno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Izložba će biti postavljena u Gradskom muzeju, a plakati ovogodišnje kampanje biće izloženi prostorijama Gradske kuće, biblioteke, pozorišta, i drugim javnim mestima, kako bi Subotičane podsetili na značaj borbe protiv rasizma, piše u saopštenju.

Subotica se na taj način pridružila velikom broju evropskih gradova koji su podržali kampanju Evropske mreže protiv nacionalizma, rasizma, fašizma i podršku migrantima i izbeglicama (UNITED).

Evropska nedelja borbe protiv rasizma obeležava se pod sloganom „Ko kaže da ne pristajemo jedni uz druge?“( Who Says We Don’t Fit Together?).

Nedelja borbe protiv rasizma održava se u organizaciji evropske mreže UNITED od 1992. godine, a 21. mart je Međunarodni dan za eliminaciju svih oblika rasne diskriminacije.

Taj dan je ustanovljen 1966. godine na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija posle brutalnog ubistva demonstranata u Južnoafričkoj Republici.

Cilj je podizanje građanske svesti u borbi protiv rasizma i drugih oblika rasne diskriminacije, što je ključno u razbijanju stereotipa i predrasuda, kao i senzibilisanja građana ka različitosti.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga