Subotica: Protest protiv SNS kadriranja i izbora v.d. direktorke Art bioskopa

Demonstranti sutra organizuju koncert

26. apr 2017

Učesnici 22. protesta „Protiv diktature“ u Subotici negodovali su večeras zbog „najnovijeg SNS kadriranja“ i apelovali na odbornike Skupštine grada da ne prihvate da v.d. direktorka Art bioskopa „Aleksandar Lifka“ postane osoba bez stručnih referenci za taj posao.

Tokom protesta je pročitan Fejsbuk status jednog od istaknutih kulturnih radnika u Subotici, koji je napisao na svom profilu da filmski klub „Orient“ u prostoru Art bioskopa prestaje sa radom a da na mesto bivše direktorke Viktorije Šimon Vuletić „dolazi diplomirana inženjerka agronomije, smer biofarming somborske ispostave Univerziteta Megatrend“.

Obraćajući se okupljenima na gradskom trgu, jedna učesnica protesta ocenila je da je takva odluka „slika i prilika kako skinuti sposobne, prave ljude sa pravih pozicija i postaviti apsolutno nekompetentne ljude samo iz razloga kontrole svih sfera života“.

Odbornici Skupštine grada Subotice odlučiće na sutrašnjoj sednici o imenovanju novog v.d. direktora Art biskopa „Aleksandar Lifka“.

Novo okupljanje učesnika protesta „Protiv diktature“ najavljeno je za sutra u 19.00 časova ispred zgrade Narodnog pozorišta, a građanima koji imaju instrumente upućen je poziv da ih ponesu i da učestvuju u zajedničkom koncertu na gradskom trgu.

(Beta, foto: Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga