Subotica: Naprednjaci nude SVM-u funkciju gradonačelnika

"SVM nastavlja pregovore sa DS-om", tvrdi Janoš Maglai, predsednik subotičke organizacije SVM

03. jula 2012

Nasuprot glasinama koje su se proširile tokom proteklog vikenda, Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara još uvek nisu uspeli da postignu sporazum o podeli vlasti u Subotici. Istovremeno, predsednik okružne organizacije Srpske napredne stranke Gojko Radić ponudio je SVM-u funkciju gradonačelnika, ukoliko ta stranka stupi u koaliciju sa naprednjacima.

– Savezu vojvođanskih Mađara nudim funkciju gradonačelnika. Koalicija, odnosno većina postoji, a od njih zavisi da li će prihvatiti ovu odgovornu poziciju ili ne. Od njih zavisi da li žele da ostvare ono što su obećavali tokom izborne kampanje. Da li su spremni da vode grad, ili će i nadalje biti sluge Demokratske stranke. Oni će odlučiti šta će da izaberu – poručio je Radić u izjavi za „Mađar so“.

Predsednik subotičke organizacije SVM-a Jene Maglai rekao je da smatra neizbiljnim što širenjem glasina prema kojima su uspeli da se sporazumeju sa DS-om „pokušava da se izvrši pritisak“ na SVM.

– Nakon mesec i po dana „gluvih telefona“ – jer ona tri susreta i razgovora nisu ličila ni na šta, najmanje na pregovore – sada je odjednom DS-u uspostavljanje vlasti postalo hitno i sada sve žele da reše za tri dana. Pozitivno je, međutim, što su pregovori krenuli u ozbiljnijem pravcu i što konačno pristupaju na ozbiljniji način, pa se nadam da ćemo tokom nedelje i uspeti da ih obavimo. Ukoliko bude partnerskog pristupa, onda će i biti koalicije. Mi smo rekli da treba uzeti u obzir volju birača i da građani nisu glasali za to da DS zadrži sve važnije funkcije u gradu – rekao je Maglai.

Istovremeno, predsednik subotičkog SVM-a je povodom ponude naprednjaka rekao da se zasad neće time baviti.

– Nastavljamo započete pregovore sa DS-om i SPS-om. Ne mislim da bi sada trebalo trčati od jednih ka drugima. U zavisnosti od rezultata, videćemo šta će biti. DS više nije u toj poziciji da nas iskoristi i ucenjuje, što pre treba da se urazume, pre nego što bude kasno – poručio je Jene Maglai.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga