Subotica naj tolerantnija lokalna zajednica u regionu

Subotička lokalna samuprava za očuvanje i promovisanje kulturne baštine regiona izdvaja oko 11 odsto iz gradskog budžeta

13. maj 2013

Predsednik Evropskog pokreta Bosne i Hercegovine Predrag Praštalo uručio je danas gradonačelniku Subotice Modestu Duliću priznanje koje je taj pokret dodelio gradu Subotici za najtolerantniju lokalnu zajednicu regiona.

Praštalo je u Gradskoj kući u Subotici rekao da je BiH možda jedina država u Evropi koja nema zakon o odlikovanjima, tako da od 2010. taj pokret, umesto države BiH, dodeljuje ordene kako bi zahvalili pojedinacima i kolektivima koji su doprineli očuvanju multikulturalnosti u regionu, kao što je to učinila i Subotica.

Osnovni cilj Evropskog pokreta BiH je „uspostavljanje mosta između naših kultura, naroda i država“, rekao je Praštalo i dodao da se nada da će Subotica očuvati multikulturalnost.

Dulić je rekao da nagrada Evropskog pokreta predstavlja veliku prilivegiju za Suboticu i njene građane.

On je kazao da subotička lokalna samuprava za očuvanje i promovisanje kulturne baštine regiona izdvaja oko 11 odsto iz gradskog budžeta, kao i da je ove godine planirala da za rad nacionalnih saveta izdvoji pet miliona dinara.

N. J. (Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga