Subotica: Komisija odbila da saopšti javnosti broj kuća predviđenih za rušenje

I dalje nije jasno da li gradske vlasti nameravaju da ruše kuće i prave zgrade u starom centru Subotice

19. feb 2013

Građani Subotice ponovili su danas na javnoj raspravi zahtev da se odbaci regulacioni plan kojim je predviđeno rušenje više od 1.000 kuća u centru tog grada na severu Vojvodine.

Prisutni građani u punoj sali Gradske kuće povremeno su lupali nogama o pod zahtevajući da se predsednik nadležne gradske Komisije za planove Nebojša Janjić povuče s tog mesta, jer je pod krivičnom istragom i optužili ga da zastupa interese „tajkuna“, a ne građana.

Janjić je bio pomoćnik bivšeg republičkog ministra za prostorno planiranje Olivera Dulića i zajedno s njim je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

Neformalna grupa građana „Nasmeši se Subotici“ je sredinom oktobra prošle godine delila obaveštenja građanima u kojima ih je upozorila o nameri gradskih vlasti da poruše 1.065 kuća i izgrade višespratnice umesto njih.

Docentkinja na Građevinskom falkultetu u Subotici Viktorija Aladžić novinarima je danas kazala da građani nisu dobili odgovor na pitanje koliko je kuća predviđeno za rušenje, iako se, uvidom u plan, vidi da se veliki broj privatnih kuća predviđa za rušenje.

Glavni urbanista Karolj Terteli je više puta ponovio da ni jedna kuća nije planirana za rušenje.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga