Subotica: DS i Pokret za preokret osudili ponašanje gradonačelnika

"Srpska napredna stranka, čiji je Laban član, pokazala je svoje pravo lice"

30. avg 2017

Gradski odbori Demokratske stranke i Pokreta za preokret u Subotici osudili su danas neprimeren rečnik i ponašanje gradonačelnika Bogdana Labana koji je ranije verbalno napao asistenta na Građevinskom fakultetu Vladimira Polovinu.

Demokratska stranka je u saopštenju ocenila da je nedolično i neprihvatljivo da se „prvi čovek Subotice obraća bilo kome na takav način, pa i u privatnom razgovoru sa članom svoje stranke“.

Pretnje, vređanje i verbalno nasilje zauvek moraju postati stvar prošlosti u komunikaciji političara od lokalnog do republičkog nivoa“, naveo je DS.

Ta stranka je pozvala gradonačelnika Subotice da, uz izvinjenje i političku odgovornost za incident, obavesti javnost i nadležne organe ko mu i na koji način mesecima preti i vrši pritisak na njega, kako se iz audio snimka može zaključiti.

„Kakve to paralelne strukture deluju u ovom gradu i kakvim metodama ako su u stanju da formalno prvog čoveka našeg grada izazovu na ovako nedoličnu i potpuno neprihvatljivu reakciju. Stanuje li politička moć u ovom gradu u Gradskoj kući, prostorijama vladajućih stranaka ili u nekoj sivoj zoni, nevidljivoj običnim građanima Subotice“, upitao je DS.

Ocenjujući da je Srpska napredna stranka, čiji je Laban član, pokazala svoje „pravo lice“, gradski odbor Pokreta za preokret zatražio je od gradonačelnika da podnese ostavku zbog verbalnog napada na Vladimira Polovinu.

„Niko nema pravo ni na koji način da ugrožava bilo čiji život. Smatramo da izvinjenje koje je gradonačelnik uputio građanima Subotice nije dovoljno i da mora da podnese neopozivu ostavku na mesto gradonačelnika“, naveo je taj pokret u saopštenju.

Gradonačelnik Subotice je juče rekao da je pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da ga je šamarao i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio.

Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po Subotici na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga