Subotica: Da li će se rušiti secesijske građevine?

Stepanović ostaje direktor Radio Subotice?! Da li su softveri – umetnička dela?

04. jul 2014

Na današnjoj sednici Gradsko veće Subotice predložilo je vršioce dužnosti direktora javnih preduzeća u Subotici, a takođe je usvojila i Plan za unapređenje ekološkog stanja Palićkog jezera i njegove okoline.

Gradsko veće predvođeno SVM-om ostavilo je na čelu Radio Subotice Ljubišu Stepanovića, kojeg je veći deo novinara redakcije na srpskom jeziku ovog medija optužio za mobing i eklatantno mešanje u uređivačku politiku. Ovaj novinar, koji je na predlog SPS-a došao ne čelo javnog preduzeća koje se bavi informisanjem, poznat je i po tome što je devedesetih na Radio Suboticu dovodio uniformisanog Željka Ražnatovića Arkana.

Za direktora JKP Dimnjičar, verovatno u nedostatku vlastitih kadrova, ranije je postavljen čovek koji je istovremeno i direktor JKP „Čistoće” u Somboru.

Demokratska stranka je u saopštenju za javnost upozorila da „javašluk, afere i bizarni događaji svakim danom sve više urušuvaju i degradiraju vlast Jenea Maglaia i njegovih satelita“.

DS je upozorio i na izjavu Maglaija da su softveri „umetnička dela“, pa ih zato kupuju bez javne nabavke „iz umetničkih razloga“. „Da nije žalosno, bilo bi smešno“, navodi se u saopštenju lokalnog DS-a.

DS je ukazao da je Maglai inicirao „donošenje odluke od strane Vlade Srbije kojom bi bila ukinuta posebna zaštita nad secesijskim gradskim jezgrom pravdajući to problemom upisa javne svojine Grada“.

„Ako bi se ispunio taj zahtev, svaki secesijski i bilo koji drugi objekat od javnog značaja mogao bi biti srušen, i postao bi vrlo brzo meta spekulanata građevinskim zemljištem i nesavesnih investitora“, navodi se u saopštenju subotičkih demokrata.

Oni pozivaju građane da stanu na put Jeneu Maglaiju jer su „špekulanti građevinskim zemljištem i investitori bili njegova redovna klijentela“, i podsećaju da je upravo Maglai bio „najglasniji zagovornik rušenja subotičkog pozorišta“!

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga