- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Studenti se stide svojih profesora zbog podrške Vučiću

Studenti Univerziteta u Beogradu pokrenuli su proglas na internetu zbog, kako navode, podrške koje su njihovi profesori, dekani i rektori pružili kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću.

Studenti poručuju da više „ne smeju da ćute“ i pozivaju kolege sa svih univerziteta i fakulteta da reaguju.

„Pre tri godine utvrđeno je da su ministar unutrašnjih poslova ‘dr’ Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda ‘dr’ Siniša Mali plagirali svoje doktorske disertacije. Tada su mnogi vaši i naši profesori ćutali na grubo kršenje principa akademske čestitosti, a danas ponosno stoje uz Aleksandra Vučića, koji je tad branio lažne doktore nauka. Ćutali su kada su prebijani ugledni profesori. Ćutali su kada su gradski fantomi rušili u Savamali. Ćute dok se guši sloboda medija. Ćute na konstantno rušenje institucija i vladavine prava. Ćute na suspendovanje zakona i Ustava naše države. Ali zato, ponosno stoje uz čoveka koji je zaposeo sve institucije, čoveka koji ruši i noću i danju“, poručuje se u proglasu u vidu peticije na internetu.

Studenti dodaju da se stide svojih profesora i pozivaju akademsku zajednicu da stane u sopstvenu odbranu.

Oko 600 javnih ličnosti, među kojima su doktori nauka, umetnici i drugi, javno su podržali Aleksandra Vučića za kandidata na predstojećim izborima.

(021)

Podelite ovu stranicu!