- Autonomija - https://www.autonomija.info -

„Studenti“ protiv Haga zajedno sa Našistima i Obrazom

Gde su, u stvari, u ovoj nedođiji od zemlje, nestali „pravi studenti“? Mislimo na one koji su se odvajkada nekako borili za pravu pravdu, koji su – zbog svoje mladosti – bili pre svega levičari, anarhisti da ne kažemo? Danas, eto, imamo sledeću situaciju: studenti su najkonzervatniji deo ovog društva, a penzioneri, kanda, najliberalniji. Možda je to zbog toga što su studenti ni manje ni više nego deca svojih roditelja. A znamo kakvi su im roditelji. Zato je naivan onaj koga čudi ovakva vest:

„Više hiljada studenta Univerziteta u Beogradu i još nekoliko gradova okupilo se danas oko 13 sati ispred Skupštine Srbije u znak protesta zbog presuda Haškog tribunala kojom su oslobođeni hrvatski generali Ante Gotovina, Mladen Markač i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj.

Studenti će od Skupštine Srbije zatražiti da usvoji Rezoluciju o osudi presuda Haškog tribunala, kao i pokretanje rasprave u Generalnoj skupštini UN o statusu Haškog suda, rekao je agenciji Beta student prorektor BU Ivan Šašić.

Studentima više beogradskih fakulteta u protestu su se pridružili i predstavnici univerziteta u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici.

Sa studentima Pravnog fakulteta na protest je došao ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Studenti nose transparente „Haški sude dokle više“, „Sudije treba da sude po zakonu, a ne po nalogu“, kao i zastave Srbije, svojih fakulteta, i univerziteta.

Njima su se ispred parlamenta pridružili i predstavnici organizacija „1389“ i „Obraz“.“

Na protestu u Novom Sadu neki od „studenata“ su uzvikivali Nož-žica-Srebrenica, pritom pokazujući nacistički pozdrav „zighajl“.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!