Studenti: Pretnje članovima Studentskog parlamenta u Novom Sadu

Pretnje uputio isti student koji je govorio na mitingu "patriota" u aprilu

24. maj 2013

Pojedinim članovima Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu upućene su pretnje u vezi sa izborima za studenta prorektora Novosadskog univerziteta, saopštili su danas delegati Studentskog parlamenta.

U saopštenju zajavnost, koje su potpisali članovi tog parlamenta Strahinja Inić i Aleksandar Stanić, navodi se da je u borbi za osvajanje funkcije studenta prorektora, student Boris Novaković telefonskim pozivom pretio novoizabranom članu Studentskog parlamenta rečima da je „priča na Univerzitetu u Novom Sadu komplikovana i zbog toga padaju glave“.

Podseća se da su pojedini članovi Studentskog parlamenta u aprilu tražili pokretanje disciplinskog postupka protiv Borisa Novakovića, jer je neovlašteno u ime tog parlamenta pozivao studente na protest „Stop razbijanju Srbije“, govorio neovlašteno u ime studenata na tom mitingu i time grubo prekršio Statut Univerziteta.

„I nakon svih dopisa koje smo upućivali, izostale su reakcije bilo kog nadležnog organa, što je Novakovića ohrabrilo da ode i korak dalje, služeči se pretnjama, ucenama i korupcijom“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ucene i pretnje zarad osvajanja pozicija najviših studentskih predstavnika nisu izolovan slučaj i posledica su prećutnog odobravanja već duboko ukorenjene korupcije među pojedinim studentskim liderima i prekomernog mešanja politike u studentsko organizovanje.

„Studentski parlament nije mesto za ostvarivanje ličnih i političkih interesa, niti je studentsko organizovanje poligon za napredovanje u stranačkoj hijerarhiji, već predstavlja sistem kojim studenti mogu da obezbede ostvarivanje svojih prava i interesa“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga