Studenti Filozofskog: Ne učestvujte u jednoumlju

Gde su bili svi ti studenti kada se smanjivao broj ispitnih rokova?

12. apr 2013

Predstavnici studenata Filozofskog fakulteta u Novom Sadu oštro su se usprotivili učešću studenata na današnjem mitingu „Stop razbijanju Srbije“ i pozvali kolege da ne dozvole da budu izmanipulisani u političke svrhe.

„Oštro osuđujemo svaki pokušaj manipulacije studentima i upotrebe studenata zarad sprovođenja jednoumlja i pozivamo sve studente da ne učestvuju u ovom skupu“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da da organizatori mitinga nisu legitimno izabrani predstavnici studenata i podseća da Statut Univerziteta u Novom Sadu jasno ističe da su članovi univerzitetske akademske zajednice dužni da unutar Univerziteta deluju politički neutralno, bez isticanja političkih stavova.

„Gde su bili svi ti studenti kada se usvajala Strategija o visokom obrazovanju? Gde su bili svi ti studenti kada se smanjivao broj ispitnih rokova? Gde su bili kada smo se borili za smanjenje troškova i 48 bodova za budžet?“, piše u saopštenju.

Saopštenje za javnost su potpisali student prodekan Strahinja Inić, predsednica parlamenta Katarina Vasiljević, predsednica Studentske unije Sanja Kljajić i predsednik Saveza studenata Zoran Bibić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga