Student Miran Pogačar: Tražićemo smenu kompletne vlasti

Spremni da istraju u protestima za koje veruju da će biti još masovniji

07. apr 2017

Miran Pogačar, jedan od predstavnika Studentskog pokreta Novi Sad, rekao je u emisiji „Jedan na jedan“ portala Insajder da će objavljenim zahtevima studenata koji su u protestu biti dodat glavni zahtev, a to je smena kompletne vlasti.

„Usled zaoštravanja situacije i činjenice da se protestima pridružuje sve veći broj studenata i građana, zahteve treba dopuniti potpunom smenom političke vlasti, Aleksandra Vučića i svih stranaka okupljenih oko njega. Ove zahteve treba da usaglasimo sa svim pokretima studenata u svim gradovima jer za ova tri dana nismo uspeli da se svi u potpunosti koordinišemo“, rekao je Pogačar.

Govoreći o početku protesta rekao je da je nastao spontano i da iza studenata i građana koji su im se pridružili ne stoji niko.

Najavio je da postoji mogućnost da se u subotu studenti iz Novog Sada priključe protestu u Beogradu kako bi se izbegla neprijatna situacija zbog najave održavanja kontramitinga u Novom Sadu.

Pogačar veruje da će aktuelni protesti studenata i građana izazvati neke pozitivne promene u društvu.

On je objasnio da su rezultati nedavno završenih predsedničkih izbora bili okidač za proteste jer su oni pokazatelj da je u Srbiji potpuno nestala predstavnička demokratija i da je ekonomska i politička moć koncentrisana u rukama jednog čoveka i malog broja ljudi oko njega.

On je ponovio tvrdnje kolega iz drugih gradova da iza protesta studenata ne stoji ni jedna politička stranka niti organizacija i da im ta vrsta saradnje nije potrebna.

Pogačar je rekao da su on i njegove kolege spremni da istraju u protestima za koje veruje da će biti još masovniji.

(Insajder)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga