Struganje kulture u Zrenjaninu

Tribina o stanju u kulturi u Srbiji biće održana 22. aprila u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” u Zrenjaninu

20. apr 2013

Tribina o stanju u kulturi u Srbiji biće održana 22. aprila u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” u Zrenjaninu, a organizovana je kao svojevrsni neformalni nastavak nedavne diskusije o kulturnoj politici održane u Bitef teatru u Beogradu.

Na tribini “Struganje kulture” govoriće književnik i direktor Zavoda za kulturu Vojvodine Vladimir Kopicl, direktor KC Grad u Beogradu Dejan Ubović, direktorka Kulturnog centra Beograda Mia David i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Milena Dragićević Šešić.

Među učesnicima će biti i pozorišni reditelj Andraš Urban kome će biti uručena nagrada “Tradicija avangarde” za doprinos avangardnom stvaralaštvu u umetnosti. Tu nagradu prvi put dodeljuje Fond “Vujica Rešin Tucić i Vojislav Despotov” koji su osnovali Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” i pokret “Novi optimizam” u znak sećanja na tu dvojicu istaknutih neoavangardnih književnika i umetnika.

Moderatori tribine biće direktor i glavni urednik časopisa za savremenu kulturu Vojvodine “Nova misao” Mirko Sebić i pozorišna rediteljka Jelena Bogavac.

Tribini će prisustvovati i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, koji će uručiti nagradu Urbanu, te sekretarka za kulturu grada Beograda Katarina Živanović.

Organizatori te manifestacije su Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Kulturni centar Zrenjanina, pokret “Novi optimizam” i organizacija KulturKick Creative Productions.

Predstavnici “Novog optimizma” predložili su na nedavnoj tribini o kulturnoj politici u Bitef teatru u Beogradu da tribina o stanju u kulturi bude održana i u Zrenjaninu.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga