Stros-Kan na čelu investicione kompanije

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan imenovan je za predsednika upravnog odbora luksemburške finansijske kompanije Anatevka, koja se kotira na berzi u Parizu

25. sep 2013

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan imenovan je za predsednika upravnog odbora luksemburške finansijske kompanije Anatevka, koja se kotira na berzi u Parizu.

Kompanija koja radi po principu anglosaksonskih investicionih banaka baviće se upravljanjem novcem, rizičnim kapitalom, osiguranjem i finansijskim posredovanjem.

Stros-Kan je sredinom ovog meseca potvrdio da je prihvatio da bude savetnik Vlade Srbije i rekao da će prva tri meseca raditi besplatno.

Stros-Kan koji je bio potencijalni kandidat socijalista za predsednika Francuske, 2011. godine podneo je ostavku na mesto šefa MMF-a pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja.

On je kasnije oslobođen tih optužbi.

Francuski tužioci su pre nekoliko dana saopštili da će Stros-Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje, zbog učešća u navodnom krugu prostitucije u hotelu u Lilu.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga