Strategija za nova ulaganja u Vojvodinu

Budžet Fonda za kapitalna ulaganja u 2014. godini će biti programski

12. nov 2013

Predstavnici Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i 45 vojvođanskih lokalnih samouprava utvrdili su danas zajedničku strategiju za buduća investiciona ulaganja u projekte od važnosti za građane Pokrajine.

Vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković kazao je na skupu da će budžet Fonda u 2014. godini biti programski, odnosno da će jasno biti iskazano koji projekti i u kom iznosu će dobiti finansijsku podršku.

Novina u finansiranju projekata kapitalnih ulaganja u narednoj godini biće obavezno učešće lokalnih samouprava u finansiranju projekata od minimum 20 odsto sredstava od iznosa ukupne vrednosti investicije.

Malenković je naglasio da su dosadašnja iskustva u realizaciji projekata pokazala da će takav način finansiranja pokazati „pravu realnost i racionalnost“ u određivanju projekata koji bi trebalo da budu finansirani.

„Ovakav model finansiranja čuva i štiti ne samo budžet Fonda za kapitalna ulaganja već i budžet lokalne samouprave“, dodao je Malenković.

Svi projekti, za koje bude dostavljena ispravna dokumentacija, a koje stručni saveti Fonda procene kao održive i neophodne za razvoj lokalnih samouprava, biće prihvaćene u Upravnom odboru Fonda.

Dobar projekat je onaj koji će omogućiti da život stanovnika vojvođanskih opština bude bolji u narednim godinama, zaključak je usvojen na sastanku Fonda sa predstavnicima lokala.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Izborna mašina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga