Stranke i tzv. stranke razmenile optužbe zbog eksplozije bombe

LSV: Nemamo nameru da se valjamo u blatu sa kriminalcima

28. juna 2013

Srpski pokret obnove (SPO), Romska demokratska stranka (RDS) i Pokret Dinara-Drina-Dunav optužili su danas Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da „podržava zločin“ podmetanja ručne bombe pod automobil direktora JP Urbanizam Tomislava Bokana, na šta je LSV uzvratio da ne želi da se „valja u blatu sa kriminalcima“.

Koalicija „Svi za Novi Sad“, koju u Skupštini grada čine SPO i Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav“ optužila je LSV da podstiče i podstrekava napadače da idu i korak dalje, a ovakve terorističke napade tretira kao legitiman način političke borbe.

„Zbog svega ovoga, ne bi nas previše začudilo kada bi istraga pokazala da su počinioci ovog nedela upravo članovi LSV ekstremnih političkih stavova. Jedino njima odgovara podela građana na ‘starosedeoce’ i ‘dođoše’ i podizanje političkih tenzija u našem gradu i pokrajini“, navodi se u saopštenju za javnost.

RDS je u svom saopštenju za javnost optužio LSV da podržava govor mržnje i akte nasilja u Novom Sadu, kao i kriminalne radnje koje sprovode pojedinci.

LSV je na ove optužbe odgovorio da nema nameru da se „valja u blatu sa kriminalcima“, i ponovio jučerašnje ocene da je reč o pokušaju da se „mafijaški obračuni predstave kao politički“.

„Činjenica je da se nikada u istoriji Novog Sada nije dogodilo da se gradskim čelnicima bacaju bombe pod automobil i da zbog toga budu ranjeni i nevini Novosađani i strada imovina građana. Tomislav Bokan i njegov pokret prethodno poznat kao RDS su kriminalizovali sve što su mogli u Novom Sadu i sada pokušavaju da legitimne političke aktere uvaljaju u svoje blato“, piše u saopštenju.

U eksploziji ručne bombe M-52, koja je juče ujutro podmetnuta pod vozilo Javnog preduzeća Urbanizam, jedan Novosađanin je teže povređen, a jedna Novosađanka lakše.

Od eksplozije bombe koja je bila podmetnuta ispod automobila marke „sitroen“ u vlasništvu JP Urbanizam oštećeno je sedam vozila koja su se tu nalazila.

Uviđaj su izvršili dežurni istražni sudija i tužilac koji je okvalifikovao ovaj događaj kao krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Mediji su ranije preneli da je reč o automobilu kojim se vozi direktor JP Urbanizam Tomislav Bokan.

Bokan je bio dovođen u vezu sa optužbama za kupovinu glasova na prošlogodišnjim lokalnim izborima, koje su na račun RDS neposredno nakon izbora izneli njegovo današnji koalicioni partneri u gradskoj vlasti iz Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije.

LSV je u današnjem saopštenju naveo da nema nameru da polemiše sa organizacijom koja je na vlasti dok istraga o kupovini glasova kojom su došli na tu vlast „tapka u mestu“.

„Građani najbolje znaju kako žive i kako grad izgleda od trenutka kada većinu vladajućoj koaliciji u novosadskom parlamentu dodaju nakupci i preprodavci glasova“, poručio je LSV i dodao da se u istom „blatu valja“ i SPO.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga