Stranka moderne Srbije prekida bojkot parlamenta

"Nismo napravili paralelni parlament kao opozicija, a konferencije za medije to ne mogu da zamene"

17. maja 2019

Stranka moderne Srbije (SMS) odlučila je da prekine bojkot parlamenta jer se mimo poslanika koji ne prisustvuju sednicama i bez njihovog uticaja na dnevni red stavljaju važni zakoni koji imaju ozbiljne posledice na građane Srbije, izjavila je danas šefica poslaničke grupe SMS Tatjana Macura.

Ona je agenciji Beta rekla da paralelni parlament sveukupne opozicije koja bojkotuje rad nije napravljen, da se ne bave aktulenim temama i da konferencije za novinare ne mogu da zamene parlament.

Macura je rekla da će učestvovati na sednici o Kosovu i napomenula da je šire predsedništvo SMS sinoć donelo odluku o vraćanju u poslaničke klupe i pre nego su znali da će biti zakazana sednica o Kosovu za 27. maj.

„SMS je donela odluku o povratku u parlament jer se na dnevni red stavljaju zakoni koji ozbiljno utiču na život građana i ne vidim smisao našeg izostanka iz parlamenta. Nismo napravili paralelni parlament sveukupno kao opozicija, a konferencije za medije to ne mogu da zamene i ne bavimo se aktulenim temama“, rekla je Macura.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga