- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Stranka moderne Srbije: Predstavnici vlasti da hitno odgovore na zahteve Maje Pavlović

Stranka moderne Srbije (SMS) apelovala je danas na građane i javnost da podrže direktorku TV Kanal 9 iz Novog Sada Maju Pavlović, koja 15 dana štrajkuje glađu i čije je zdravlje iz sata u sat sve ugroženije.

Maja Pavlović već 15. dan štrajkuje glađu jer, kako kaže, „u ovoj državi imamo samo obaveze i nikakva prava, a država ima sva prava i nikakve obaveze“. Ona traži od države da TV K9 priznaju prava koja ima po zakonima i Ustavu, da plate što su dužni, a TV onda da plati dugovanja.

Stranka moderne Srbije navodi da je TV Kanal 9 od 2014. godine pokrenuo veliki broj sudskih postupaka koji do danas nisu rešeni, a čije bi presude TV K9 donele oko 20 miliona dinara. Kanal 9 je 2015. g. podneo i tužbu protiv rešenja REM, jer smatra da je lokalnim televizijama nezakonito oduzeta lokalna i dodeljena regionalna frekvencija, čiji su troškovi daleko veći.

„U vremenima gusto sazidanog medijskog mraka Kanal 9 pokušava da radi profesionalno i jedino na taj način da opstane. U njenom studiju sve vreme gostuju i predstavnici vlasti i opozicije, sve aktuelne teme su zastupljene, a vesti se prenose tačno i pravovremeno. Takođe, kada su protesti na ulicama onda ih možete pratiti i na ekranu K 9″, navode u saopštenju.

„Jasno je da aktuelnoj vlasti istina smeta i mora biti napadnuta, falsifikovana, etiketirana… Šta za predstavnike vlasti znači nestanak još jednog medija sa dugom tradicijom kad ‘srećni i ružičasti’ postoje i za prebrojavanje i za trovanje medijskog prostora?“, navode.

Stranka je pozvala predstavnike vlasti da hitno odgovore na zahteve koje je Maja Pavlović iznela, da prestanu sa obračunavanjem sa njima nepodobnim medijima i sistemski reše ova pitanja.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!