- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Stranka moderne Srbije osudila govor mržnje uperen protiv Dragana Janjića

Stranka moderne Srbije ocenila je večeras povodom pretnji i uvreda upućenih glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću sa fejsbuk profila „Srbija naša zemlja“, da pozivi na nasilje koji se „sponzorišu“ novcem poreskih obveznika Srbije, predstavljaju anticivilizacijski čin i kršenje Ustava Srbije.

Navodeći da je govor mržnje upućen sa jedne od mnogobrojnih fejsbuk stranica koje kontroliše „vladajući režim u Srbiji“, Stranka moderne Srbije poručila je da će „istrajati na svom putu poštovanja zakona i razotkrivanja protivzakonitog delovanja pojedinaca iz sve tri grane vlasti: izvršne, zakonodavne i sudske“.

Sa fejsbuk profila „Srbija naša zemlja“ ranije danas upućene su pretnje smrću i teške uvrede na račun glavnog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića.

„Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane“, navodi se na tom profilu.

Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!