Stranka moderne Srbije osudila govor mržnje uperen protiv Dragana Janjića

"Govor mržnje upućen je sa jedne od mnogobrojnih fejsbuk stranica koje kontroliše režim"

10. feb 2019

Stranka moderne Srbije ocenila je večeras povodom pretnji i uvreda upućenih glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću sa fejsbuk profila „Srbija naša zemlja“, da pozivi na nasilje koji se „sponzorišu“ novcem poreskih obveznika Srbije, predstavljaju anticivilizacijski čin i kršenje Ustava Srbije.

Navodeći da je govor mržnje upućen sa jedne od mnogobrojnih fejsbuk stranica koje kontroliše „vladajući režim u Srbiji“, Stranka moderne Srbije poručila je da će „istrajati na svom putu poštovanja zakona i razotkrivanja protivzakonitog delovanja pojedinaca iz sve tri grane vlasti: izvršne, zakonodavne i sudske“.

Sa fejsbuk profila „Srbija naša zemlja“ ranije danas upućene su pretnje smrću i teške uvrede na račun glavnog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića.

„Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane“, navodi se na tom profilu.

Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga