Stranka moderne Srbije: Obespravljeni građani treba da učestvuju na protestima

"Najviše ispaštaju deca i mladi, koji odrastaju u atmosferi haosa, straha, vršnjačkog, institucionalnog i medijskog nasilja"

28. dec 2018

Stranka moderne Srbije (SMS) pozvala je danas sve građane koji osećaju da su im ugrožena osnovna ljudska prava kao što su pravo na rad, slobodu izražavanja, pravo na obrazovanje, bezbedno kretanje, pravo na celovito i pravovremeno informisanje i pravo na odlučivanje, da svoje nezadovljstvo solidarano iskažu na protestima koji se organizuju svake subote u Beogradu.

U saopštenju SMS se navodi da su građani Srbije obespravljeni i poniženi u svakom smislu, i da je Srbija postala zemlja apatije i kolektivnog pesimizma gde se pojedinci okreću „svojim životima prepunim svakodnevnih frustracija i lagano prave otklon od kolektivnog, što je osnova funkcionisanja svake države“.

„U svemu tome najviše ispaštaju deca i mladi, koji odrastaju u atmosferi haosa, straha, vršnjačkog, institucionalnog i medijskog nasilja. Mladi su snaga koja u budućnosti treba da bude stožer društva demokratije i evropskih vrednosti, a u ovom trenutku oni svoju budućnost ne vide u zemlji u kojoj su rođeni“, navode iz te stranke.

Kako ocenjuju, Srbija će se zbog toga, pored demografskog gubitka, suočiti i sa ogromnim ekonomskim gubicima i biti zemlja starih ljudi i kao takva, trajno izgubiti šanse za boljom budućnošću.

Novi protest u Beogradu najavljen je za sutra, 29. decembar u 18.00.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga