Štrajkuje glađu u kovid bolnici: Bez rezultata testa ne idem kući

"Mislim da je ovo prevršilo svaku meru"

16. jul 2020

Marko Jovičić stupio je u štrajk glađu pošto već deset dana čeka da bude testiran posle terapije u kovid bolnici VMC Karaburma.

On za portal Nova.rs kaže da ne želi da napusti tu bolnicu na sopstvenu odgovornost, kako tvrdi da mu je ponuđeno, pošto ne želi da rizikuje da mu se zdravstveno stanje pogorša i da mora ponovo da prođe kroz „agoniju“ koju je prošao pre hospitalizacije.

“Jutros sam stupio u štrajk glađu, i mislim da je ovo prevršilo svaku meru. Želim da dobijem rezultate testa, bili oni pozitivni ili negativni i da znam šta se dešava i da li treba i dalje da budem hospitalizovan ili da idem kući”, rekao je Jovičić.

Prema njegovim rečima, danas se navršilo 30 dana od kada je osetio prvi simptom virusa i 20 dana od kada je hospitalizovan na VMC Karaburma.

„Pre nego što sam konačno smešten u bolnicu, morao sam da čekam 10 dana na prve rezultate testiranja iz kovid ambulante na Čukarici, da bi potom dobio uput za rendgen na Infektivnoj klinici, odakle su me poslali kući sa tri hemomicina i obrazloženjem da nisam pacijent za njih“, priča on.

Dodaje da mu se za nekoliko dana pogoršalo stanje, ali kaže da nije hteo da „čeka ponovo u Infektivnoj klinici“, već je sve analize obavio sam.

„I kada je pulmolog iz privatne bolnice rekao je da je potrebna hitna hospitalizacija, konačno sam, posle čekanja koje je trajalo 10 i po sati, primljen na VMC Karaburma”, kaže Jovičić.

Hospitalizovan je 28. juna, da bi posle 8 do 9 dana bio prebačen u objekat za pacijente sa lakšim simptomima.

„Pre nego što su me prebacili, komandant objekta me je pitao – pošto se dobro osećam i da ne bi čekao rezultate – da li želim da na sopstvenu odgovornost odem na kućno lečenje. Pošto sam odbio ponudu da odem iz bolnice, prebacili su me u objekat za pacijente sa blažim simpromima, i konačno sam testiran. Ono što se desilo je, međutim, da ni posle deset dana nisam dobio nikakav rezultat, a rečeno mi je da neće ni stići jer je, po svoj prilici, ‘izgubljen’, i da sam prvi na redu za ponovno testiranje, što se do danas nije desilo“, navodi Jovičić za portal Nova.rs.

(Nova/N1, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga