Štrajk u Srednjoj ekonomskoj školi u Novom Sadu

Gradska vlast nije održala obećanje

02. dec 2013

Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“ stupili su danas u štrajk, koji će se nastaviti sve dok gradske vlasti ne ispune obećanje i pomognu da se račun škole odblokira.

Predsednica sindikata u toj školi Aleksandra Ranin kazala je novinarima da su gradske vlasti obećale da će do polovine novembra meseca pronaći način da odblokiraju račun škole, ali se to nije dogodilo pa su bili prinuđeni da štrajkuju.

Objasnila je da su od jutros časovi skraćeni na 30 minuta i dodala da će zaposleni poštovati zakon tokom štrajka.

„U ovakvim uslovima je nemoguće raditi i mi nemamo drugog načina sem da stupimo u štrajk. Sve ovo radimo prvenstveno zbog naših učenika“, kazala je Aleksandra Ranin.

Dodala je da zaposleni i učenici neprestano strepe da li će im biti isključeni struja i grejanje zbog dugovanja i navela da u školi nema krede, sunđera, niti sredstava za higijenu.

Aleksandra Ranin je kazala da sve što nedostaje u školi zaposleni i učenici pokušavaju da obezbede preko prijatelja i kolega iz drugih škola, kako bi imali barem minimalne uslove za rad.

Račun Srednje ekonomske škole „Svetozar Miletić“ je u blokadi jer škola navodno nije sprovela postupak javne nabavke prilikom popravke fasade pa sredstva za te radove nisu bila obezbeđena u budžetu grada.

Ta škola ima 2.200 učenika i jedna je od najvećih škola u Srbiji.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga