Štrajk na TV Mozaik

Zaposleni u novosadskoj Televiziji Mozaik nastavljaju štrajk upozorenja započet protekle nedelje zbog nepovoljnih materijalnih i drugih uslova rada

12. avg 2012

U novosadskoj Televiziji Mozaik sutra će od 10 do 11 sati zaposleni nastaviti štrajk upozorenja započet protekle nedelje zbog nepovoljnih materijalnih i drugih uslova rada.

Predsednik Sindikata Nezavisnost u TV Mozaik Atila Moric rekao je za „Mađar so“ (Magyar Szo) da se u poslednjoj godini zaposlenima svakog meseca umanjuje iznos plata utvrđenih ugovorima o radu i da su ti odbici sada dostigli iznos dvomesečne plate.

Prema njegovim rečima, poslodavac zaposlenima duguje i putne troškove za tri meseca što pogoršava socijalnu situaciju zaposlenih, jer mnogi od njih putuju do radnog mesta.

„Našu nesigurnost uvećava i to što direktor već duže vreme govori o ukidanju TV Mozaik-a. Zbog svega toga smo tokom tri dana protekle nedelje protestvovali obustavom rada u trajanju od po jednog sata i to ćemo i nastaviti“, izjavio je Moric.

Direktor Fondacije Mozaik Tibor Horvat rekao je da fondacija ima upravni odbor i predsednika, koji je trenutno na godišnjem odmoru, baš kao i on, i dodao da je „neprijatno što su zaposleni baš sada započeli štrajk upozorenja“.

„Plate smo uvek redovno isplaćivali, a nažalost dajemo onoliko koliko možemo. Zaposleni dobijaju 80 odsto plate, ali smo u vreme ekonomske krize i mi zapali u veoma tešku situaciju“, rekao je Horvat i izrazio verovanje da će Upravni odbor uskoro zasedati i pronaći rešenje.

Prvi štrajk opozorenja u TV Mozaik, koja funkcioniše u okviru Fondacije Mozaik, bio je u aprilu, kada su zasposleni dobili obećanje da će nakon majskih izbora biti razmotreni problemi, ali se, prema rečima predsednika sindikalne organizacije, od tada situacija samo pogoršala.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga