Stotinak aktivista Vojvođanske partije organizovalo šetnju u Subotici

Odžić pozvao sve vojvođanske snage da se udruže i da ne dozvole da vlast u pokrajini preuzmu oni koji Vojvodinu nazivaju “severnom srpskom teritorijom”

29. nov 2015

Stotinak aktivista Vojvođanske partije, koja se zalaže da Vojvodina bude republika unutar federalne Srbije, organizovali su danas u Subotici protestnu šetnju zbog lošeg položaja te pokrajine.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić pozvao je sve vojvođanske snage da se udruže i da ne dozvole da vlast u pokrajini preuzmu oni koji Vojvodinu nazivaju “severnom srpskom teritorijom”.

“Ukoliko oni dođu na vlast, to može značiti i kraj Vojvodine. Svim demokratskim i legitimnim političkim sredstvima moramo da se borimo protiv toga”, rekao je Odžić.

Ocenio je da Srbija klizi u totalitarizam i fašizam i rekao da je krajnje vreme da se Vojvodina probudi i da odbrani antifašizam kao osnovni temelj svoga postojanja.

Aktivisti Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba i Vojvođanske konvencije prošetali su centrom grada i uzvikivali “Vojvodina republika”.

Vojvodjanska partija Subotica2Oni su nosili zastave i transparente “Vojvodina u srcu”, “Vojvodina Evropa”, “Novi ustav”, “Vojvodina Vojvođanima”.

Skup je obezbeđivala policija i prošao je bez incidenata. Nakon skupa, održana je tribina na Radničkom univerzitetu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga