Stojšić (LSV): Zid od bodljikave žice je zid srama

Orban očito zaboravio kako je izgledalo kada su građani zemalja Varšavskog pakta pre samo 30 godina bili ograđeni zidovima

18. juna 2015

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i republički poslanik Đorđe Stojšić oštro je danas kritikovao najavu mađarske vlade da će podići zičanu ogradu na granici sa Srbijom zbog problema sa ilegalnim imigrantima i ocenio da takav potez svedoči da je reč o političarima koji duboko ne razumeju vrednosti EU.

“Zidovi i bodljikava žica najviše govore o vlasti zemlje koja ih diže”, naveo je Stojšić u saopštenju za javnost i ocenio da takav zid liči na koncentracioni logor.

Prema njegovim rečima, ograda od bodljikave žice da bi se zaustavili ljudi koji beže od rata i gladi, više je od sramote i to je “nezamislivo i zastrašujuće u 21. veku”.

“Kada se tome doda odluka vlasti Mađarske da tim nesrećnim ljudima, azilantima, preko bilborda, na mađarskom jeziku poručuju da ne otimaju poslove domicilnom stanovništvu, više je nego jasno da je njihova ksenofobija metastazirala na načine koji su nezamislivi ne samo za jednu članicu EU, nego i za civilizovan svet uopšte”, ocenio je Stojšić.

On je dodao da je mađarski premijer Viktor Orban očito zaboravio kako je izgledalo kada su građani zemalja Varšavskog pakta pre samo 30 godina bili ograđeni zidovima i pokušavali da nađu bolji život van granica svoje zemlje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga