Stojšić (LSV): Zašto Dačić o Vojvodini govori kao ministar spoljnih poslova

"To je oproban metod iz Miloševićevog vremena, da se Srbija ‘brani’ od nečega ili nekoga ko je ni ne napada”

30. sep 2016

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Đorđe Stojšić odbacio je danas navode ministra spoljnih poslova Srbije i predsednika SPS-a Ivice Dačića da se u Vojvodini najavljuje referendum o odvajanju Vojvodine od Srbije.

Stojšić je u saopštenju za javnost upitao Dačića zašto o takvim temama govori sa pozicije ministra spoljnih poslova, “kada je Vojvodina sastavni deo Srbije”.

“Jedino što Ivica Dačić radi kao ministar spoljnih poslova jeste to da svađa Srbiju sa bivšim federalnim jedinicama SFRJ. Ali, neće mu uspeti da posvađa i Vojvodinu i Srbiju”, poručio je Stojšić.

Ocenio je da je Dačićeva današnja izjava “klasična propaganda” čiji je cilj da “satanizuje” borbu za punu autonomiju Vojvodine.

“Toj propagandi su inače skloni i on i nekolicina funkcionera stranke koju predstavlja, kada govore da je ‘Vojvodina autonomija u Srbiji a ne protiv Srbije’, kao da bilo ko tvrdi drugačije pa su oni tu da brane. To je oproban metod iz Miloševićevog vremena, da se Srbija ‘brani’ od nečega ili nekoga ko je ni ne napada”, ocenio je Stojšić.

On je poručio Dačiću da će ga konsultovati ukoliko se LSV odluči za referendum, jer je “kao Miloševićev portparol imao veliko iskustvo u organizaciji nekoliko referenduma zaključno sa onim da li raspisati izbore do učešća stranih posmatrača na Kosovu”.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga