Stojšić (LSV): Pohapsiti pripadnike Obraza čim se okupe

“Obraz i njihovi saučesnici iz još nezabranjenog pokreta Naši do sada su na ulice i u javni život Srbije uneli isuviše mržnje"

06. sep 2015

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Đorđe Stojšić zatražio je danas da policija pohapsi pripadnike zabranjenog pokreta Obraz “onog časa” kada se danas okupe na Trgu Republike u Beogradu.

“Onoga časa kada se pripadnici Obraza danas nađu i okupe na Trgu Republike bilo kojim povodom policija treba da ih pohapsi i procesuira, s obzirom na to da je rad te organizacije Ustavni sud zabranio pre tri godine zbog kršenja ljudskih prava i izazivanja nacionalne mržnje”, naveo je Stojšić u saopštenju za javnost.

Dodao je da je potpuno nedopustivo što već tri godine nakon zabrane Obraz nesmetano i nekažnjeno nastavlja gde je stao i ignoriše odluku Ustavnog suda.

“Obraz i njihovi saučesnici iz još nezabranjenog pokreta Naši do sada su na ulice i u javni život Srbije uneli isuviše mržnje i rad takvih grupacija mora biti oštro sankcionisan, za primer u svakoj zemlji”, poručio je Stojšić.

Ocenio je da ukoliko nešto što je zabranjeno deluje kao da nije zabranjeno, onda se u javnost šalje poruka da je u Srbiji sve dozvoljeno, što je već jako opasno.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga