Stojiljković: Buka je opravdan građanski prkos

"Dalek je put od buke kao prkosa do artikulisanog glasa protesta i promene"

02. maj 2020

Sve masovnije učešće građana u akciji „Buka protiv diktature“ je čin „opravdanog građanskog prkosa“ izazvan suspendovanjem demokratije i osnovnih građanskih prava, ocenio je predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković.

On je u saopštenju naveo da podrška za taj protest ukazuje da građani ne pristaju na „ponižavajući položaj podanika“, dugotrajnu izolaciju, ali i da je večernja buka reakcija i na „prenašminkani predizborni optimizam vlasti“.

„Za nas u Sindikatu Nezavisnost protest je dokaz da građani vide i da predložene mere nisu proizvod dijaloga i da ne nose elemente trajnosti i dovoljne usmerenosti na najugroženije kategorije. Da ne postoje instrumenti kontrole i nadzora nad sredstvima i kreditima koje mi izdvajamo i koje ćemo mi morati da vraćamo. Ne mogu oni poklanjati nešto što je naše“, kazao je Stojiljković.

Prema njegovim rečima, dalek je put od buke kao prkosa do artikulisanog glasa protesta i promene“.

Pozvao je građane da „zajedno uspravno koračaju putem artikulacije jasnih socijalnih i političkih zahteva“ i „prepoznavanja društvenih i političkih aktera u koje se može imati opipljivo i proverljivo poverenje“.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga