Sto miliona dinara za unapređenje poljoprivrede u Vojvodini

Budućnost Vojvodine su mali preradni kapaciteti mleka, mesa voća i povrća

11. okt 2013

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je danas više od 99 miliona dinara bespovratnih sredstava za unapređenje poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini.

Potpisan je 51 ugovor kroz tri različita konkursa, putem kojih je 78,8 miliona dinara dodeljeno za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda, 20 miliona za podršku malim prerađivačkim kapacitetima, a milion dinara za podršku uvođenju sistema kvaliteta.

Od početka godine ovaj Pokrajinski sekretarijat je nizom konkursa radio na unapređenju pet oblasti poljoprivrede – navodnjavanje, protivgradne mreže, plastenici, mali prerađivački kapaciteti i seoski turizam.

Do sada je raspodeljeno više od 430 miliona dinara za oko 550 gazdinstava iz Vojvodine.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Slobodan Teofanov naglasio je da su sredstva koja su dodeljana investiciona i naglasio da ona donose “dodatu vrednost i veći profit”.

“Direktna plaćanja su polusocijalna, a ovo je nešto što treba da unapredi poljoprivredno gazdinstvo“, rekao je Teofanov i najavio da će resorni Pokrajinski sekretarijat nastaviti pojačanim intenzitetom sa raspisivanjem konkursa kojima će biti obezbeđena sredstva za male prerađivačke kapacitete.

Prema njegovim rečima, budućnost Vojvodine su “mali preradni kapaciteti mleka, mesa voća i povrća”.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga