Stigli prvi kamperi u Egzitov kamp

U okviru kampa postavljene prodavnice, tuševi, di-džej bina i sva potrebna tehnička podrška

08. jul 2013

Prvi kamperi i posetioci Egzita (Exit) pristigli jutros u Novi Sad i smestili se u „Egzit Vilidzz“ (Exit Village) tačno u osam časova, kada su zvanično otvorene kapije ovogodišnjeg Egzitovog kampa.

Ovogodišnji Egzit kamp nalazi se kod otvorenih bazena SPENS-a, a nova lokacija određena je namerom da brojni posetioci više budu upućeni na grad, kako bi se to pozitivno odrazilo na malu privredu Novog Sada.

Portparolka Egzita Jelena Galetin rekla je agenciji Beta da je kamp tehički postavljen i završen na vreme i da očekuje da će u njega pristići oko 5.000 ljudi iz 60 zemalja sveta.

Galetin je rekla da su u okviru kampa postavljene prodavnice, tuševi, di-džej bina i sva potrebna tehnička podrška, a da će posetioci moći da kupe ulaznice za otvorene bazene na SPENS-u.

„Kamperi će moći da kupe desetodnevne ili petodnevne ulaznice za bazene, a osoblje SPENS-a će se starati o njihovoj sigurnosti i kontroli maksimalnog kapaciteta ispunjenosti bazena. Ukoliko dođe do gužve, posetioce će usmeravati na kupalište Štrand ili bazene na Sajmištu“, rekla je Galetin.

Ona je apelovala na Novosađane i vozače da u zoni oko kampa voze sporije i rekla da boravak „egzitaša“ neće poremetiti uobičajenu životnu rutinu okolnih naselja.

Ulaznice za ovogodišnji „Exit Village“ koštaju 2.700 dinara.

Tokom naredna dva dana u centru Novog Sada biće održan i Regionalni sajam omladinskog turizma „Youth Fair“ kao i zvanične žurke zagrevanja za sam festival pod nazivom „Get EXITed“.

Ovogodišnji Egzit trajaće od 10. do 14. jula, a na njemu će nastupiti velike svetske zvezde kao što su Atoms for pis (for Peace), Snup dog (Snoop) poznatiji kao Snup lajon (Snoop Lion), Nik Kejv (Nick Cave) i di-džej Dejvid Geta (David Guetta).

Železnica pojačava vozove do Novog Sada

Železnice Srbije i Mađarske će tokom muzičkog festivala Egzit (Exit), od 10. do 14. jula, uvesti dodatne vagone u međunarodnim vozovima „Avala“ i „Beograd“ na relaciji između Beograda i Budimpešte.

Železnice Srbije su saopštile da voz „Avala“ iz Beograda polazi u 6.45, a voza „Beograd“ u 21.45, dok iz Budimpešte vozovi kreću u 13.05 i u 22.20 sati.

Srpska železnica je najavila da će pojačati i međunarodne vozove na drugim međunarodnim pravcima, ukoliko bude interesovanja putnika.

Lokalni putnički vozovi na linijama za Novi Sad saobraćaće uobičajeno, a biće pojačani i dodatnim vagonima, navodi se u saopstenju.

Iz Beograda za Novi Sad saobraća 11 vozova.

Uz legitimacije „Srb-plus“ i „Rail-plus“ koje izdaje Železnica Srbije, važi popust od 30 odsto na redovnu cenu u unutrašnjem saobraćaju.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga