- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Štićenik: Peranović me tukao tokom boravka u domu

Bivši štićenik Doma za lečenje bolesti zavisnosti u Jadranskoj Lešnici Đorđe Andrejić izjavio je danas da ga je sveštenik Branislav Peranović, koji je osumnjičen za ubistvo jednog štićenika, tukao tokom njegovog kratkog boravka u tom domu.

Andrejić je agenciji Beta rekao da je u taj dom smešten na prevaru, odnosno da su u pet ujutru jednoga dana došla dvojica muškaraca kod njega kući i predstavili se kao policajci.

Dodao je da su mu kazali da treba da prepozna neke ljude i naveo da ga to nije iznenadilo jer se takve stvari dešavaju u svetu narkomanije.

Međutim, ispričao je Andrejić, shvatio je da ga vode van Beograda i uplašio se kada su prošli i kroz Loznicu i odjednom se našli na makadamu u nekoj šumi.

Potom su ga ostavili ispred zgrade u obliku ćiričnog slova P gde su šetale grupice muškaraca.

Andrejić je ispričao da se tokom svog sedmodnevnog boravka jednom prilikom požalio Peranoviću da se ne oseća dobro, na šta je ovaj uzvratio batinama.

Andrejić, koji se nakon raspuštanja doma u Jadranskoj lešnici nalazi u centru „Raksršće“ na Čeneju kod Novog Sada, rekao je da je imao modrice po telu, a na njegovom desnom oku vidljiv je puknuti kapilar i modrica za koju je rekao da mu je naneo sveštenik Branislav Peranović.

Andrejić je rekao da je deset godina radio kao novinar u listu „Politika“ i da želi da javnosti ispriča šta se dešavalo u Jadranskoj Lešnici i kakvim se metodama služio sveštenik Peranović.

Porfirije osudio svaku nasilnu metodu u lečenju zavisnosti

Jegarski episkop Srpska pravoslavne crkve (SPC) Porfirije osudio je danas svaku nasilnu metodu u lečenju bolesti zavisnosti.

Porfirije je na konferenciji za novinare u crkvenoj komuni za lečenje bolesti zavisnosti „Zemlja živih“ na Čeneju kraj Novog Sada rekao da je eksplicitan stav SPC da su metode nasilja apsolutno neprihvatljive za bilo kakvo lečenje bilo koje bolesti.

„O tome mogu da posvedoče svi momci koji su u našoj komuni kao i svi koji su u drugim kućama. Naš temelj i okvir je isključivo ljubav“, rekao je Porfirije pod čijim okriljem radi ova komuna.

On je dodao da je u komuni sve transparentno, da nema nikakve mistifikacije i da sve funkcioniše na tom principu.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!