„Sterijino pozorje“ ove godine od 18. juna

Objava selekcije predviđena je za 29. april

21. feb 2021

Smanjen obim pozorišne produkcije, usled epidemiološke situacije, uslovio je izmenu termina u pripremi i organizaciji 66. Sterijinog pozorja.

Selektor Milivoje Mlađenović predstave će gledati do 25. aprila, a objava selekcije predviđena je za 29. april.

Održavanje najpoznatijeg pozorišnog festivala u regionu planirano je za period od 18. do 26. juna ove godine, saopštili su iz direkcije “Sterijinog pozorja”.

Prema propozicijama Festivala, selektor bira do devet predstava za Takmičarsku selekciju, do pet za Međunarodnu selekciju „Krugovi“ i do tri za prateći program „Druga scena“.

Uprkos okolnostima Sterijino pozorje će nastojati da Festival bude održan u punom obimu sa brojnim pratećim programima.

Milivoje Mlađenović, koji je novoizabrani selektor Sterijinog pozorja, bio je u svojoj dugogodišnjoj pozorišnoj karijeri i dvanaest godina upravnik Narodnog pozorišta Sombor, sedam godina upravnik Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, tri godine direktor Sterijinog pozorja, tri godine umetnički savetnik Narodnog pozorišta „Sterija“ Vršac, a bavio se i pedagoškim i naučno-istraživačkim i teatrološkim radom.

Doktorirao je na Filološkom fakultetu Beograd u oblasti književnosti i, posebno, dramske književnosti za decu.

Selektor je Festivala glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ Požarevac, a bio je selektor i drugih značajnih pozorišnih manifestacija (Dani Zorana Radmilovića Zaječar, Festival pozorišne klasike Vršac, Festival pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, Festival prvoizvedenih predstava Aleksinac), kao i član žirija najuglednijih pozorišnih festivala u zemlji i inostranstvu (Sterijino pozorje, Teden slovenske drame itd.).

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Sinodovanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga