Stefanović: Vlast u Srbiji – duboko kriminalizovana

"Siniša Mali je samo lutka na koncu Aleksandra Vučića"

14. feb 2017

Lider Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da je vlast u Srbiji duboko kriminalizovana i da je to vlast jednog čoveka.

Komentarišući optužbe na račun gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koje je iznela njegova bivša supruga, Stefanović je rekao da je Mali samo lutka na koncu Aleksandra Vučića.

„Mali ima svog lutkara, a to je Vučić, koji je trbuhozborac, koji govori u ime svih njih. Ovo je vlast jednog čoveka. Svi ostali su saizvršioci, oni su njegovi savetnici, njegovi sateliti. Siniša Mali je Vučić, Jovičić je Vučić, Marijan Rističević je Vučić. Vi mislite da Vučić to ne zna, on zna. On to dozvoljava“, rekao je Stefanović za N1.

Stefanović kaže da u Srbiji vlada jedan čovek, a da su sve ostale partije u vlasti i blizu vlasti sateliti.

„Sve što je nemoralno u našoj zemlji može da se podvede pod ime SNS ili Ivica Dačić. Vidite kako su disidenti u SPS začutali? Sada nemate Ružića, Tončeva, Mrkonjića da ispadaju. Sada su stali u red i čekaju svoje sinekure. To su sve sateliti SNS“, kaže Stefanović.

Dodaje da su naprednjaci i njihovi saradnici „jedna razrađena organizovana grupa“.

„Došli su do kapilarnog sistema. Naprednjaci trenutno po javnim preduzećima okreću telefone, zovu sigurne glasove, primaju platu, građani Sbije odvajaju za njihove plate. Preko 70.000 naprednjaka je Vučić do sada ugurao u javni sektor. Sada taj balon se polako naduvava, i može da pukne“, kaže Stefanović.

Stefanović kaže da je skoro potpuna kontrola medija.

„Vučić ima ogromnu finansijsku i medijsku mašineriju. Ako se on kandiduje, što verujem da može lako da se desi večera, po meni nećemo imati nijedne druge izbore. Ako imamo parlamentarne, to bi bilo iznenađenje, jer bi tako naterao opoziciju da se ujedini u jednu ili dve liste“, kaže Stefanović.

Kaže da će podržati opozicionog kandidata ili kandidate, i dodaje da su Vuk Jeremić i Saša Janković „sto hiljada puta bolji od bilo kog naprednjačkog kandidata“.

„I jedan i drugi kandidat su nam jednako dragi i jednaku toplinu osećamo prema njima. Nema potrebe da se Levica utrkuje kome će dati podršku, ako ta podrška nije potrebna. Možda nekima i smeta naša podrška, pošto smo drugačiji“, kaže Stefanović.

Lider LDP Čedomir Jovanović zamolio je dvojicu kandidata i stranke koje ih predlažu da pokušaju da postignu dogovor o tome da se samo jedan od njih dvojice kandiduje.

Stefanović kaže da su stvari „otišle predaleko“, i da je Jovanovićev predlog odocneo.

Dodaje da je ključ uspeha da opozicija ima kontrolore na izborima, pošto je bilo „mnogo krađe“.

(N1/Autonomija, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga