Stefanović: Potvrđeno da je prodajom PKB država opljačkana za najmanje 106 miliona evra

"Doći će vreme kada će svi koji su umešani u ovaj posao odgovarati pred zakonom"

12. sep 2019

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da je finansijskim izveštajem koji je objavila kompanija Al Dahra potvrđeno da je Srbija prodajom PKB-a „opljačkana za najmanje 106 miliona evra“.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je kompanija Al Dahra u finansijskom izveštaju za 2018. godinu prikazala da je vrednost PKB-a čak 106 miliona evra veća od cene po kojoj ga je kupila od države Srbije.

„Doći će vreme kada će Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Goran Vesić, Dragan Stevanović Boske i svi ostali koji su umešani u ovaj posao štetan po Srbiju odgovarati pred zakonom“, kazao je Stefanović.

On je naveo da je nakon prodaje PKB-a počelo njegovo ubrzano propadanje, što potvrđuju konkretni podaci.

„Proizvodnja mleka pala je na istorijski minimum – u nekim danima avgusta manje od 100.000 litara, što je pad za više od 30 odsto. Smanjen je i broj radnika, 2.000 hektara je dato u najam Miodragu Kostiću i MK Komercu. Sve je to dokaz da smo bili u pravu kada smo tražili da se poništi odluka o prodaji i zato garantujemo da će nakon smene ove vlasti PKB ponovo biti državni“, poručio je Stefanović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga