Stefanović: Novi Sad nije izgledao gore još od bombardovanja

„Danas više niko ne može da se zaposli ako nije član SNS-a“

19. feb 2016

Predsednik Levice Srbje Borislav Stefanović ocenio je da Novi Sad nije izgledao “ovako loše” još od bombardovanja 1999. godine.

“Novi Sad nije izgledao ovako loše još od bombardovanja 1999. godine. Naš grad zaslužuje mnogo bolje od toga”, rekao je Stefanović a prenela je Levica Srbije.

On je optužio gradsku vlast da zapošljava samo članove Srpske napredne stranke (SNS).

„Danas više niko ne može da se zaposli ako nije član SNS-a“, rekao je Stefanović i ponovio stav da stranačko zapošljavanje mora da bude krivično delo.

Povodom najave dolaska američke kompanije Lir (Lear) u Novi Sad, Stefanović je rekao da da nije protiv stranih investitora, ali je dodao da postoji mnogo nerazjašnjenih pitanja, poput toga kolika će biti visina plata zaposlenih, da li će oni imati pravo na sindikalno organizovanje i drugih važnih detalja o kojima trenutno, u ovom slučaju, nema dostupnih informacija.

Zobenica: Izjava Stefanovića degutantna

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Damir Zobenica ocenio je danas da su izjava lidera Levice Srbije Borislava Stefanovića da Novi Sad izgleda kao i 1999. godine, kao i samo podsećanje na period bombardovanja Srbije, krajnje degutantni.

Zobenica je istakao da apsurdnost izjave Stefanovića potvrdjuje činjenica da je Novi Sad pre nekoliko dana proglašen za jednu od deset najboljih destinacija Evrope 2016. godine.

„Podsećam gospodina Stefanovića i na to da je Grad Novi Sad, pre samo tri meseca, ušao u uži izbor za omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu, medju pet najboljih gradova, kao jedini kandidovani neevropski grad“, poručio je Zobenica u pisanoj izjavi.

On je dodao i da su za tri godine, koliko je SNS na vlasti u Novom Sadu, uprkos katastrofalnom stanju budžeta u kojem je prethodna vlast ostavila Grad, sagradjeni novi vrtići, otvoren Bulevar Evrope, a da se dovode dve američke kompanije koje će Novosadjanima doneti hiljade novih radnih mesta, kao i nebrojeno drugih značajnih projekata i investicija za grad.

„Srpska napredna stranka će nastaviti trend ulaganja i promocije našeg grada, koji već uveliko dobija sva evropska priznanja da se razvija u jedan od najmodernijih gradova Evrope“, istakao je Zobenica.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga