Stefanović: Nećemo dozvoliti urbanističko upropaštavanje Novog Sada

Šef gradilišta komentarisao Stefanovićevo obraćanje

30. mar 2016

Predsednik Levice Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da neće dozvoliti urbanističko upropaštavanje Novog Sada i zatražio od gradskih vlasti da odmah obustave izgradnju solitera od 13 spratova u centru glavnog grada Vojvodine.

Stefanović je na konferenciji za novinare ispred gradilišta solitera optužio gradsku vlast da želi da sruši istoriju Novog Sada i upitao ko su investitori i odakle im novac.

“Ovo gradilište je slika budućnosti Novog Sada i naznaka kako će Vojvodina izgledati ukoliko Srpska napredna stranka preuzme vlast. Ovde se radi o investitorskoj pljački i tražimo od gradske vlasti da momentalno obustavi ovo necivilizacijsko, brutalno urušavanje nasleđa grada”, kazao je Stefanović, koji je rođen i odrastao u Novom Sadu.

Najavio je da će podneti krivičnu prijavu ukoliko se izgradnja solitera nastavi i uporedio izgradnju solitera sa izgradnjom Beograda na vodi.

Šef gradilišta, koji je odbio da se predstavi, neprestano je komentarisao Stefanovićevo obraćanje. “Samo želim da me ostavite na miru”, rekao je taj čovek i dodao da “gradnja ide po planu”.

Za danas u 17 časova najavljeno je protestno okupljanje građana ispred gradilišta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga